Wintercourse: Data Analysis

Data Science

Online

Took place on Feb. 7, 2023

Subscriptions closed on Feb. 7, 2023

Ben jij benieuwd naar hoe zo'n grote organisatie als de Belastingdienst data omzet in nieuwe inzichten? Reis dan tijdens dit webinar mee met onze dataprofessional naar de wereld van data. Je leert meer over hoe onze afdeling Datafundamenten & Analytics (DF&A) omgaat met data, van klantvraag naar data product. 

DF&A is de grootste en meest dynamische data-omgeving binnen de Nederlandse overheid. Onze grootste dataset bestaat uit meer dan 60 miljard records. Om zoveel data te kunnen doorzoeken, maken we gebruik van veel verschillende tools, zoals SAS (Grid, Data Integration Studio, Enterprise Guide en Visual Analytics), Python en R en een monsterkracht in de vorm van een Teradataserver voor data warehousing.


Programma

In het eerste deel van het webinar ontdek je hoe het bedrijfsonderdeel Datafundamenten & Analytics van de Belastingdienst precies in elkaar zit. Aan de hand van een casus leer je vervolgens hoe een eenmalige analyse binnen dit departement wordt aangepakt binnen dit bedrijfsonderdeel. De focus ligt tijdens het behandelen van de casus op de aanpak van de analyse, complexiteit van belastingdata en het belang van een nauwe samenwerking met de afnemer en business. Wil jij meer weten over hoe een eenmalige analyse wordt uitgevoerd binnen de Belastingdienst? Meld je snel aan.


Voor wie

De wintercourses richten zich op studenten en geïnteresseerden in Data. De toegang is gratis, maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. In de week voorafgaand aan het webinar, ontvang je een link die toegang verleent tot het webinar via een uitnodiging los van de bevestiging.