BD kenniscafé ICT & Data

BD kenniscafé ICT & Data

Data Science

Apeldoorn

Took place on Dec. 1, 2022 - Dec. 1, 2022

De weg naar onze toekomst: flexibiliteit, innovatie en modernisering

Op donderdag 1 december organiseren we het kenniscafé voor IT'ers en dataspecialisten. Tijdens een zeer interessant en avondvullend programma kun jij kennismaken met vakgenoten en je verdiepen in de relevante thema's: DevOps, ALEF, Containertechnologie en Datamodellering.

In de weg naar onze toekomst hebben namelijk we te maken met flexibiliteit, innovatie en modernisering. De Belastingdienst is op dit moment bijvoorbeeld volop bezig om de overgang in te zetten van traditionele voortbrenging naar DevOps. We gaan daarbij van gecentraliseerde operations naar een gedecentraliseerd model waarbij applicatie-voortbrenging en (geautomatiseerd) applicatie-beheer veel dichter bij elkaar liggen. Daarnaast hebben we als Belastingdienst de uitdaging om alle fiscale wet- en regelgeving en het bijbehorende uitvoeringsbeleid in onze IT-systemen te implementeren. Hoe gaan we daarmee om? En hoe gaan we om met Containertechnologie? Allerlei vraagstukken die tijdens het kenniscafé aan bod komen. 

Programma

18.00 - 18.45:     Inloop met diner
19.00 - 19.15: Welkomstwoord en toelichting op het programma
19.30 - 20.15: Workshopronde
20.15 - 20.30: Pauze
20.30 - 21.15: Workshopronde
21.15 - 22.00:     Afsluiting, borrel en napraten over de workshops en 'het werk'.

We bieden vier workshops aan waaruit jij er op de avond twee kunt kiezen. 

Workshops


DevOps bij De Belastingdienst 
De Belastingdienst is op dit moment volop bezig met het het inzetten van een overgang: van traditionele voortbrenging naar DevOps. Van gecentraliseerde operations naar een gedecentraliseerd model waarbij applicatie-voortbrenging en (geautomatiseerd) applicatie-beheer veel dichter bij elkaar liggen. Een overgang die voor sommige onderdelen eenvoudig te maken is en voor anderen uiterst complex. Een overgang die naast technologie vooral ook een hele belangrijke cultuuromslag met zich meebrengt in wie waarvan is en wie wat mag (of moet) doen. Belangrijk bij dergelijke grote veranderingen is de ondersteuning met goede middelen. Deze workshop geeft inzicht in waar de Belastingdienst naar toe beweegt wanneer het gaat over die ondersteunende middelen. Middelen die de totale DevOps in samenhang moeten ondersteunen, middelen die ons moeten gaan helpen om die overgang naar een voor de Belastingdienst behoorlijk nieuwe manier van werken te faciliteren. Geïnteresseerd? Meld je hiervoor aan.


Wendbare wetsuitvoering met ALEF 
Een van de uitdagingen die de Belastingdienst heeft, is de juiste implementatie van alle fiscale wet- en regelgeving en het bijbehorende uitvoeringsbeleid in onze IT-systemen. Maar een IT-specialist is geen jurist, toch? Om de babylonische spraakverwarring te voorkomen hebben we een taal ontwikkeld: Regelspraak. Met deze taal kunnen juristen, fiscalisten, analisten en onze informatievoorziening (IV) heel precies de regels opstellen en valideren, die bepalend zijn voor geautomatiseerde besluiten. Dit alles hebben we verpakt in een tool die ALEF heet : Agile Law Execution Factory. Nieuwsgierig? Kom naar onze workshop.


De weg naar containers
Containertechnology is de toekomst. Schaalbaar, flexibel, snel te ontwikkelen en makkelijk te onderhouden. Na drie jaar werken met containers in een greenfield, zijn ook de valkuilen en worstelingen zichtbaar geworden. Vanuit de leerpunten en de mogelijkheden nemen wij je mee in de wereld van containers. Het is een weg van organisatorische vraagstukken, architectonische uitdagingen, procesveranderingen in teams en van betrokkenheid van de eindgebruikers. Bovendien is het een weg van top nodige techniek waarbij programmeurs, testers, ontwerpers, architecten en supportgroepen het onderste uit de kan halen om het nieuwste van het nieuwste te leren gebruiken. Geïnteresseerd? Meld je hiervoor aan.


Datamodellering
Houdt deze pagina in de gaten voor een update.


Voor wie

Het kenniscafé richt zich op professionals met een achtergrond in ICT en Data. De toegang is gratis maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. Na aanmelden ontvang je een week voor het evenement een uitnodiging met daarin alle informatie die je nodig hebt. 

Bij een te weinig aantal aanmeldingen of in het geval van Covid-19 behouden wij ons het recht om het evenement te annuleren of te verplaatsen.