PwC

Thesis Internship

Amsterdam

Up to 40 hours

Starts all year through

Published on December 04, 2023

Wil jij je masterthesis schrijven in samenwerking met een organisatie die jou kan begeleiden in onderwerpen op het snijvlak van business en IT? Kom dan afstuderen bij PwC en maak kennis met onze Digital Trust praktijk! 

Floor de Jonge, oud-studente Management of Technology aan de TU Delft, studeerde in 2021 bij ons af en is nu gestart als Associate: “Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de benodigde IT-componenten voor een transitie in de gezondheidszorg. Bij PwC kreeg ik een scriptiebegeleider die mij in contact bracht met collega’s en klanten die hier dagelijks mee bezig zijn. Deze interviews waren zeer waardevol voor mijn scriptie. Tijdens mijn stage kreeg ik alle ruimte om te werken aan mijn onderzoek, maar er waren ook zeker mogelijkheden om PwC en Digital Trust beter te leren kennen. Er werden (online) activiteiten georganiseerd en kon meelopen met een IT audit. Ik heb vele collega’s kunnen ontmoeten en de gezellige, laagdrempelige cultuur van PwC kunnen ontdekken. Na een geslaagde stageperiode was ik dan ook enorm enthousiast dat ik een aanbod kreeg om te starten als Associate binnen Digital Trust! Mocht je vragen hebben over een stage bij Digital Trust kun je me gewoon een berichtje sturen via floor.de.jonge@pwc.com.

Digital Trust

Je komt te werken in de business unit Digital Trust. Vanuit deze business unit drijven we de realisatie van de audit van de toekomst, waarbij we opschuiven naar een ‘human-led en tech powered’ audit. Hierbij werken we in teams met diverse competenties samen op opdrachten en zetten we digitale oplossingen in om management en stakeholders van klanten zekerheid te geven over hun processen, systemen en data. 

Dit ga je doen
We laten je graag zien wat we allemaal te bieden hebben tijdens je stage bij ons. Bij Digital Trust (IT Audit) werken professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende type marktsectoren en het managen van risico's in een digitaliserende omgeving. Onze coaches kunnen jou (virtueel) begeleiden op een breed scala aan onderwerpen. Interessante onderwerpen waar wij momenteel mee bezig zijn: IT Audit, Cybersecurity, Data-analyse, Robotics, Artificial Intelligence, Agile, Continuous Auditing, Risk Culture en vele andere IT-gerelateerde onderwerpen waar we graag met jou over in gesprek gaan!

Tijdens een afstudeerstage bij PwC:

 • Is jouw belangrijkste bezigheid is het schrijven van jouw scriptie of afstudeeropdracht en kan je uiteraard al je verplichtingen blijven nakomen tijdens je stage;

 • Krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen;

 • Krijg je zowel vakinhoudelijke begeleiding als praktijkervaring;

 • Is het ook mogelijk om mee te gaan naar (virtuele) klantopdrachten, waar wij ons bezig houden met organisatievraagstukken op het gebied van IT-audits, cybersecurity, data analytics, Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Waarbij onze klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren.  
   

Hier herken jij jezelf in
Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen. Verder ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen in IT-audits. Daarnaast spreek en schrijf je vloeiend Nederlands. Ook zie je deze afstudeerstage als een opstap naar een baan bij PwC. Verder barst je van de energie en:

 • Zit je in de laatste fase van je master Information Management, Innovation Management, Technische Bedrijfskunde, Business Administratie of een ander IT georiënteerde studie;

 • Volg je een master variant van Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie, maar hebt affiniteit met IT;

 • Ben je 3 tot 6 maanden beschikbaar (minimaal 3 dagen per week, dit kun je flexibel indelen).

Dit bieden wij
We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC-netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals op het vlak van Interne beheersing, IT-audit, cybersecurity  én andere disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Een competitieve stagevergoeding en een laptop;

 • Een coach die je helpt om van je afstudeerstage een succes te maken;

 • Bronnen van informatie;

 • De kans om ervaring op te doen met auditing en te ervaren hoe wij werken aan klantopdrachten;

 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor;

 • De kans om toekomstige collega's te leren kennen en relaties op te bouwen die je van pas zullen komen in je toekomstige carrière;

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons associate traineeship programma, The Digital Trust Academy! 

Apply now